Újdonság

Fapados-exodus-boríto

Újdonság

Fapados Exodus
Ágoston László

Kedvezményes ár: 3 290 Ft 2 690 Ft

Értékelés: 4.82 az 5-ből (152 vásárlói értékelés alapján )

Elérhetőség: raktáron
(Az ár a postaköltséget nem tartalmazza.

Postázást minden országba vállalunk!)

agoston-laszlo

"Azt hiszem, a külföldre költözés az alázat egyik legmagasabb iskolája. Megtanulnak a szálderekú, büszke tölgyek is földig hajolni."

agoston-laszlo

"Azt hiszem, a külföldre költözés az alázat egyik legmagasabb iskolája. Megtanulnak a szálderekú, büszke tölgyek is földig hajolni."

Értékelések

ertekelesek

Másnak is ajánlaná:

0%

Kölcsönadta másnak is

0%

Chelemen Paula illusztrációival

Fapados-exodus4
Fapados-exodus2
Fapados-exodus3
Fapados-exodus1

Nem vagy egyedül.

Ha Magyarországon élsz, és úgy érzed, fojtogat a közeg - ez a könyv Neked szól. Ez a te alternatív történeted.

Ha elköltöztél otthonról és napról napra megküzdöttél a szabadságodért, élvezni fogod a könyvemet. Magadra ismersz majd sokszor, és velem sírva, rajtam nevetve, magadat is megsirathatod és kinevetheted.

Ha van közeli ismerősöd, barátod, családtagod, gyereked, aki más országban él, ez a könyv segíthet neked. Jobban megértheted és talán kicsit közelebb is hozza majd a távoli szeretteidet.

Ez a könyv általam, de mindannyiunkról szól, akik ma kisbetűvel valljuk magyarnak magunk. Kisbetűvel, mert úgy helyes, de a lelkünkbe írva, zászlók és kokárdák helyett.

Engedj be magadhoz - bárhol légy is a világban -, és találkozzunk személyesen a nyomtatott, fehér lapokon! Üljünk együtt a szobád szegletébe, és engedd, hogy meséljek ezeken a téli, sötét napokon!

Nézd meg a visszajelzéseket: úgy tűnik, érdekes, amit mondani akarok, és nem csak annak, aki külföldre települ. Ha mégsem hallgatsz végig - megértem azt is! -, csak ennyit vigyél tőlem magaddal akármit is mondanak: nem vagy egyedül.

Olvasói vélemények

K. V. Zs.

"Kisfiaimmal vagyok itthon gyeden, mellettünk nehéz bármit is csinálni, de a te könyvedre még az alvásidőmet is beàldoztam."

Rózsa

"Valós történetek amit sajnos sokan megtapasztaltak. Többször leraktam olvasás közben, mert a sírástól nem tudtam olvasni!"

Tauz Zoli

"Egy percben? Egy percig nem tudtam letenni… Így jártam, köszönöm! ❤️"

Hornyák Klára

"Rövid, frappáns, "jól fogyasztható" történetek, még az is kedvet kap az olvasáshoz, aki ritkábban olvas. Kimondottan élveztem minden percét az olvasásnak!"

N. N.

"A saját hazától való elszakadással kapcsolatos érzések megfogalmazása nagyon megható. Pontosan ugyanezek az érzések kavarogtak bennem is, azzal a különbséggel, hogy én sohasem tudtam volna így megfogalmazni"

zhavasi

"(...)segített abban, hogy jobban átéljem, milyen lehet sem nem helyinek, sem nem idegennek lenni … ami a külföldön élő lányunk miatt nagyon fontos nekem."

Csilla

"Azt írod le, amit én is gondolok, de nem tudom így megfogalmazni."

Dallos Judit

"Szívbe markoló, őszinte, néhol humoros, olyan "könnyes-nevetős" írás. (...)"

Cseh Mária

"Nagyon élveztem es igaznak tartom mivel hasonló tapasztalataim voltak több, mint 60 év alatt! A humor is földobott a optimizmussal együtt és a multikulturális toleranciával!"

Németh Erzsi

"(...)Egy cipőben járok édesanyàddal, a gyerekeim pedig veled. Csak Németországban és Amerikàban. Várom a további könyveket! Vigyázzatok magatokra és egymásra! ❤️"

Katalin

"Nagyon emberi volt. Akár rólam is szólhatott volna!"

wizard

"Édeskeserű. Nevettem, sírtam. Érzelemtenger hullámzott át rajtam a könyv olvasása során."

zümi

"Nagyon jó hangulatú írások, remek látásmód és stílus! Élmény volt olvasni! Köszi Z"

Sz.

"Nagyon tetszett, könnyed olvasmány, gyorsan megvolt. Volt sírás és nevetés is. A sírás az ismeretlen katonáról szóló résznél."

Szarvak Gábor

"Nagyon hamar be ránt a könyv. Egy hét alatt (ami nagy szó) kiolvastam. Nagyon tetszett mennyire őszinte, emberközeli az egész. Bízom benne, hogy olvashatok még tőled hasonló jó könyveket. Nem bántam meg, hogy beszereztem! Minden jót nektek!"

Sára

"A könyved nagyon meghatóan adja vissza, hogy milyen ellentétes erők feszülnek egymásnak, amikor dönt valaki a menésről vagy a maradásról, és hogy mindennek ára van. A történeteid hol kedvesek, hol meghatóak, hol provokatívak, hol elgondolkodtatóak. Tényleg nagyon tetszett a könyv, másoknak is ajánlottam és most is éppen kölcsönben van:)"

zümi

"Elsőre "egy szuszra " elolvastam. De azóta többször is "innen, onnan" , belelapozva újra olvasom. Mindig elöl van. (...) Nagyon nagyon szeretem a könyvet !!!"

Béné

"Nagyon olvasmányos, informatív és hasznos tanácsok olvashatók az Angliába költözők számára. Én egy éjszaka kiolvastam, regénynek sem rossz."

N. N.

"Nagyon bele tudtuk elni magunkat a felesegemmel, mi is 10 eve Svajcban elünk… ;)) "

Juli

"Volt amikor nevetve és volt, hogy sírva olvastam a könyvedet. A számomra is ismerős történeteket, ahol a humor és irónia mögött sok nagy és gondolom nehezen meghozott döntés és fájdalom állt. Nem tudtam letenni. A stílusod és a történet magával ragadott."

Dóri

"Szerintem mindenki át tudja érezni aki élt/dolgozott külföldön . Tökéletes iromány!"

Gina

"Hiánypótló mű, hiszen a minusz 1. lépéstől nyomon követhető, a buktatókkal együtt, amit (büszkén) vállalsz, nem csak a lila köd. Sokat segített megérteni a kivándorlás lélektanát, így a barátaim olykor ki nem mondott motivációit."

Emőke

"Köszönöm, köszönöm, köszönöm! tetszett a könyv, felidézte bennem, amit én éreztem azokon a napokon…sírtam, dühöngtem, nevettem.. ha van erőd/kedved, írd a következőt! Várom!!! "

Stokum Éva

"Ez egy szeretem könyv, az olvasása kezdetétől éreztem. (filmeknél szoktam ritkán érezni ilyet). Ez olyasmit jelenthet, hogy olyan könyv, ami erősen megérint. Megérinti a szívet."

Kész Zoltán

"Sírva röhögős, röhögve sírós. Minden szava ütött. Tökéletes kórkép."

Tóth Kriszta

"…a könyveddel találkozni olyan volt, mint mikor azt érzed, h vm véletlenül megtalál Téged…, mert pont jókor és pont azt meséli el, amire szükséged van. Szellemi és lelki rendrakásban segített. Igaz, talán nem "haladtam" annyit az olvasása óta az életemben, mint szerettem volna, de biztos, hogy több lettem általa. Ezt (is) köszönöm!"

Sipos Tibor

".. egy érzelmi hullámvasút!… nem tudtam letenni.. éjjel 1-kor még kávét főztem, hogy fenn bírjak maradni befejezni. Fantasztikusan jó volt olvasni.. ?"

Zs. Bálint

"Tetszett az, hogy nem egy költözzünk külföldre reklám, hanem őszintén bemutatja a folyamat állomásait, a vívódást, a problémákat is. Emellett a mai magyarországi helyzetről is egy kijózanító képet ad. Érdemes volt elolvasni, még ha nem is értek egyet a szemléletmódjával minden szempontból."

Icemom

"Öcsémnél belenéztem mielőtt visszajöttem Angliába. Hamarosan megrendeltem. Nyilván nekem részben mások a tapasztalataim, de nagyon érdekes volt."

Ágoston László: Fapados exodus

(154 vásárlói értékelés)

2.690 Ft

192 oldal
Keménytáblás
Az ár a postaköltséget nem tartalmazza
Postázást az egész világra vállalunk.

Kedvezményes ár: 3 290 Ft  helyett 2 690 Ft

Availability: 81 készleten

Ágoston László: Fapados exodus termékről 154 értékelés

4,8
Based on 154 reviews
Showing 21 of 154 reviews (4 star). See all 154 reviews
 1. Andi

  Olvastam volna még, még. Túl hamar vége lett 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 2. Zümi

  Nagyon jó hangulatú írások, remek látásmód és stílus! Élmény volt olvasni! Köszi Z

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 3. Birdie

  Évek óta követem az Ön fb oldalát. 2018-ban kiköltöztünk Kanadába. Érdekelt, hogyan élték meg Önök a kiköltözést. Milyen párhuzam illetve különbség van, ha az ember 1500 vagy 9500 km-re költözik a hazájától.
  Tetszett, nem csalódtam. Sok történet visszaköszönt a fb oldaláról, ami természetes, érthető. Csak így ezek akkor és ott a fb posztban “ütöttek” és itt már csak az ‘utórezonancia’ volt. 🙂
  Jó egészséget, sikeres további életet kívánok!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 4. Irén

  Sajátos a látás módod ,mert művész vagy. Az én férjem Németországban dolgozik, hat gyermeket neveltünk, már csak kettő van itthon.Ebből egy főiskolás és mi a megélhetés miatt választottuk ezt az utat. Nem bántuk meg anyagilag viszont kicsit megviselte a családot, még a nagyobb gyermekeket is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 5. F. K. Andrea

  Elszomorít, hogy valakinek a teljes kirekesztés miatt kell elhagynia a hazáját.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 6. zhavasi

  Bár egy regényre számítottam, és a posztok könyvbe fűzése nem pont az, így is segített abban, hogy jobban átéljem, milyen lehet sem nem helyinek, sem nem idegennek lenni … ami a külföldön élő lányunk miatt nagyon fontos nekem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 7. Kerepesi Gyöngyi

  Érdekes könyv, érdekes történet. Egyszerre kiolvastam, nem tudtam letenni. Nem egy Shakespiere, de nem is ezt vártam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 8. Albert Etelka Emese

  Életízű. Én is külföldre költöztem, csak más irányba, és az ok is különbözik, de a munkakeresés, megélhetési gondok nagyon hasonlóak. Ami nagyon tetszett, az a hétköznapok apró örömei, vagy akár gondjai.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 9. Barbi

  Sok (még itthon vagy már külföldön élö) magyar véleményét olvastam vissza a lapokon, frappásan, néhol humorosan megfogalmazva. Nekem tetszett.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 10. Jani nácsi

  Megfogott az őszinteséged.Tanulságos.Nemtudtam rólad kprábban,de a könyved olvasása óta elolvasok mindent a facebookon.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 11. Mátyás

  A távozás, vagy maradás dilemmájának, az új egzisztencia új helyen való építésének nehézségeit, a beilleszkedés problémáit számomra új szemszögből és hangsúlyokkal mutatja meg. Mindemellett öröm volt felfedezni, mennyi közös van értékrendünkben. A könyvet apránként, le-letéve, az egyes fejezeteit kvázi “jutalomfalatokként” olvastam egy nehéz nap után. Keserédes olvasmány.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 12. Varro Tamas

  Hasonló nézeteket vallunk, ezert örömmel olvastam, hogy más is úgy erez és úgy latja a dolgokat mint én. Sok sikert kívánok a jövőben!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 13. Katalin

  Nagyon benne van az én véleményem is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 14. N.N.

  Több helyen hangosan felnevettem. Tesztett, hogy költőiből váltott viccesbe meg vissza, feldobta az olvasást

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 15. DoraJ

  Szeretem, hogy ennyire pozitívan látod a világot és mindenben találsz szépséget, ezért is vettem meg a könyved. Ezt a könyv lapjain is éreztem, mindig feldobtad az estéimet, amit nagyon köszönök!
  Másrészről érdekes volt belelátni egy frissen külföldre költöző pár nehézségekbe is.
  Egyetlen pici negatívum volt számomra, hogy a könyv jelentős része ismerős volt a Facebook posztjaidból. Ez persze nem baj, ám nem erre számítottam és így elvett az élményből.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 16. Gál Péter

  Tetszett! Azt kaptam, amit vártam mind stílusban, mind mondani valóban.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 17. Gergő

  Tetszett is, meg nem is, hogy sok különálló részből állt össze. Tetszett, mert ahogy írtad, bármikor le tudtam tenni, és nem okozott gondot, hogy felbeszakitsam az adott tortenetet (mert csak pár sor kellett a befejezéséhez), de hiányzott a folytonosság, a történetek közötti kapcsolat. Tudom, igazából mindegyik történet egy kis külön fejezete az életednek, amiket nyomon követhetünk a facebookos posztjaidban is, de kicsit pont ezt éreztem az olvasás kozben, mintha csak görgetnék le a bejegyzeseid között. (nem mintha azok nem lennének érdekesek :)) Egyébként ajánlottam, kölcsönadtam, és másnak is vettem a könyvből. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 18. Zs. Bálint

  Tetszett az, hogy nem egy költözzünk külföldre reklám, hanem őszintén bemutatja a folyamat állomásait, a vívódást, a problémákat is. Emellett a mai magyarországi helyzetről is egy kijózanító képet ad. Érdemes volt elolvasni, még ha nem is értek egyet a szemléletmódjával minden szempontból.

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 19. Kaszab László

  Remek alapötlet; a szerző személyiségét hűen tükröző, hiteles szöveg; jól átgondolt, feszes és hatásos kötetszerkesztés, amely kissé ugyan veszít lendületéből a könyv kétharmadánál, de a zárás egyszerre művészi betetőzése a múltnak és ugrópont a jövőbe.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 20. icemom

  Öcsémnél belenéztem mielőtt visszajöttem Angliába. Hamarosan megrendeltem. Nyilván nekem részben mások a tapasztalataim, de nagyon érdekes volt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 21. Erdész Tibor

  A Facebook-on követlek, ott sok sztorit már olvastam, de jó így egyben is. Sokszor megérintettek a történeteid. Talán, egyszer a gyerekeim is elolvassák (vagy írnom kellene egy saját, személyes gyűjteményt ezzel kapcsolatban, bár azt gondolom nem érné el ezt a szintet)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top