Újdonság

Fapados-exodus-boríto

Újdonság

Fapados Exodus
Ágoston László

ELFOGYOTT - MÁR CSAK E-KÖNYVBEN

Értékelés: 4.82 az 5-ből (152 vásárlói értékelés alapján )

 

agoston-laszlo

"Azt hiszem, a külföldre költözés az alázat egyik legmagasabb iskolája. Megtanulnak a szálderekú, büszke tölgyek is földig hajolni."

agoston-laszlo

"Azt hiszem, a külföldre költözés az alázat egyik legmagasabb iskolája. Megtanulnak a szálderekú, büszke tölgyek is földig hajolni."

Értékelések

ertekelesek

Másnak is ajánlaná:

0%

Kölcsönadta másnak is

0%

Chelemen Paula illusztrációival

Fapados-exodus4
Fapados-exodus2
Fapados-exodus3
Fapados-exodus1

Olvasói vélemények

K. V. Zs.

"Kisfiaimmal vagyok itthon gyeden, mellettünk nehéz bármit is csinálni, de a te könyvedre még az alvásidőmet is beàldoztam."

Rózsa

"Valós történetek amit sajnos sokan megtapasztaltak. Többször leraktam olvasás közben, mert a sírástól nem tudtam olvasni!"

Tauz Zoli

"Egy percben? Egy percig nem tudtam letenni… Így jártam, köszönöm! ❤️"

Hornyák Klára

"Rövid, frappáns, "jól fogyasztható" történetek, még az is kedvet kap az olvasáshoz, aki ritkábban olvas. Kimondottan élveztem minden percét az olvasásnak!"

N. N.

"A saját hazától való elszakadással kapcsolatos érzések megfogalmazása nagyon megható. Pontosan ugyanezek az érzések kavarogtak bennem is, azzal a különbséggel, hogy én sohasem tudtam volna így megfogalmazni"

zhavasi

"(...)segített abban, hogy jobban átéljem, milyen lehet sem nem helyinek, sem nem idegennek lenni … ami a külföldön élő lányunk miatt nagyon fontos nekem."

Csilla

"Azt írod le, amit én is gondolok, de nem tudom így megfogalmazni."

Dallos Judit

"Szívbe markoló, őszinte, néhol humoros, olyan "könnyes-nevetős" írás. (...)"

Cseh Mária

"Nagyon élveztem es igaznak tartom mivel hasonló tapasztalataim voltak több, mint 60 év alatt! A humor is földobott a optimizmussal együtt és a multikulturális toleranciával!"

Németh Erzsi

"(...)Egy cipőben járok édesanyàddal, a gyerekeim pedig veled. Csak Németországban és Amerikàban. Várom a további könyveket! Vigyázzatok magatokra és egymásra! ❤️"

Katalin

"Nagyon emberi volt. Akár rólam is szólhatott volna!"

wizard

"Édeskeserű. Nevettem, sírtam. Érzelemtenger hullámzott át rajtam a könyv olvasása során."

zümi

"Nagyon jó hangulatú írások, remek látásmód és stílus! Élmény volt olvasni! Köszi Z"

Sz.

"Nagyon tetszett, könnyed olvasmány, gyorsan megvolt. Volt sírás és nevetés is. A sírás az ismeretlen katonáról szóló résznél."

Szarvak Gábor

"Nagyon hamar be ránt a könyv. Egy hét alatt (ami nagy szó) kiolvastam. Nagyon tetszett mennyire őszinte, emberközeli az egész. Bízom benne, hogy olvashatok még tőled hasonló jó könyveket. Nem bántam meg, hogy beszereztem! Minden jót nektek!"

Sára

"A könyved nagyon meghatóan adja vissza, hogy milyen ellentétes erők feszülnek egymásnak, amikor dönt valaki a menésről vagy a maradásról, és hogy mindennek ára van. A történeteid hol kedvesek, hol meghatóak, hol provokatívak, hol elgondolkodtatóak. Tényleg nagyon tetszett a könyv, másoknak is ajánlottam és most is éppen kölcsönben van:)"

zümi

"Elsőre "egy szuszra " elolvastam. De azóta többször is "innen, onnan" , belelapozva újra olvasom. Mindig elöl van. (...) Nagyon nagyon szeretem a könyvet !!!"

Béné

"Nagyon olvasmányos, informatív és hasznos tanácsok olvashatók az Angliába költözők számára. Én egy éjszaka kiolvastam, regénynek sem rossz."

N. N.

"Nagyon bele tudtuk elni magunkat a felesegemmel, mi is 10 eve Svajcban elünk… ;)) "

Juli

"Volt amikor nevetve és volt, hogy sírva olvastam a könyvedet. A számomra is ismerős történeteket, ahol a humor és irónia mögött sok nagy és gondolom nehezen meghozott döntés és fájdalom állt. Nem tudtam letenni. A stílusod és a történet magával ragadott."

Dóri

"Szerintem mindenki át tudja érezni aki élt/dolgozott külföldön . Tökéletes iromány!"

Gina

"Hiánypótló mű, hiszen a minusz 1. lépéstől nyomon követhető, a buktatókkal együtt, amit (büszkén) vállalsz, nem csak a lila köd. Sokat segített megérteni a kivándorlás lélektanát, így a barátaim olykor ki nem mondott motivációit."

Emőke

"Köszönöm, köszönöm, köszönöm! tetszett a könyv, felidézte bennem, amit én éreztem azokon a napokon…sírtam, dühöngtem, nevettem.. ha van erőd/kedved, írd a következőt! Várom!!! "

Stokum Éva

"Ez egy szeretem könyv, az olvasása kezdetétől éreztem. (filmeknél szoktam ritkán érezni ilyet). Ez olyasmit jelenthet, hogy olyan könyv, ami erősen megérint. Megérinti a szívet."

Kész Zoltán

"Sírva röhögős, röhögve sírós. Minden szava ütött. Tökéletes kórkép."

Tóth Kriszta

"…a könyveddel találkozni olyan volt, mint mikor azt érzed, h vm véletlenül megtalál Téged…, mert pont jókor és pont azt meséli el, amire szükséged van. Szellemi és lelki rendrakásban segített. Igaz, talán nem "haladtam" annyit az olvasása óta az életemben, mint szerettem volna, de biztos, hogy több lettem általa. Ezt (is) köszönöm!"

Sipos Tibor

".. egy érzelmi hullámvasút!… nem tudtam letenni.. éjjel 1-kor még kávét főztem, hogy fenn bírjak maradni befejezni. Fantasztikusan jó volt olvasni.. ?"

Zs. Bálint

"Tetszett az, hogy nem egy költözzünk külföldre reklám, hanem őszintén bemutatja a folyamat állomásait, a vívódást, a problémákat is. Emellett a mai magyarországi helyzetről is egy kijózanító képet ad. Érdemes volt elolvasni, még ha nem is értek egyet a szemléletmódjával minden szempontból."

Icemom

"Öcsémnél belenéztem mielőtt visszajöttem Angliába. Hamarosan megrendeltem. Nyilván nekem részben mások a tapasztalataim, de nagyon érdekes volt."

Ágoston László: Fapados exodus

(154 vásárlói értékelés)

2.690 Ft

192 oldal
Keménytáblás
Az ár a postaköltséget nem tartalmazza
Postázást az egész világra vállalunk.

Kedvezményes ár: 3 290 Ft  helyett 2 690 Ft

Elfogyott

Ágoston László: Fapados exodus termékről 154 értékelés

4,8
Based on 154 reviews
 1. Venesz Teodóra

  Egy nap alatt kiolvastam, sírtam, nevettem és írtam is neked FB messengeren

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 2. Gyöngyi

  A könyvből számomra azonnal kiviláglott, hogy divergens tudással és intelligenciával bíró személyiség! Nagyon tetszettek a vicces, és a lélekre ható történetek is! Fiatal kora dacára nagy bölcsességeket érlel meg a fejében. Úgy gondolom, hogy Ön a jég hátán is megélő, „életre való” fiatalember!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 3. Adrienn

  Nem igazan vagyok jo velemenyirasban de a konyvet 2 nap alatt kiolvastam. Remelem ez eleg meggyozo erv ahhoz hogy mennyire tetszett ez a konyv:) Ajanlom a konyvet azoknak akik egy picit elbatortalanodtak a kulfoldi elet soran es sokszor erzik magukat egyedul a problemaikkal. Nekem ebbol a szempontbol nagyon sokat segitettek az irasaid:)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 4. Szentesi Péter

  Nagyon érdekes és tanulságos történetek, gondolatok voltak a könyvben, kiváló stílusban megírva, egy nap alatt befejeztem sajnos 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 5. Andi

  Olvastam volna még, még. Túl hamar vége lett 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 6. Zümi

  Nagyon jó hangulatú írások, remek látásmód és stílus! Élmény volt olvasni! Köszi Z

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 7. Szarvak Gabor

  Nagyon hamar be ránt a könyv. Egy hét alatt (ami nagy szó) kiolvastam. Nagyon tetszett mennyire őszinte, emberközeli az egész. Bízom benne, hogy olvashatok még tőled hasonló jó könyveket. Nem bántam meg, hogy beszereztem! Minden jót nektek!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 8. Gabor

  Nem tudtam letenni egy delutan alatt kiolvastam, olvasmanyos , jol megirt, vegig lekotott.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 9. Lali

  Leírásod alapján élőben pörögtek előttem az események. Annyira igaz minden mondat, hogy néha fájt az olvasás.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 10. Sólyom Ágnes

  Kimondottan tetszett! Azért érdekelt különösen, mert két közeli rokonom is Londont választotta, mert itthon nem találták a helyüket. Éppen nekik akarom eljuttatni a könyvét. Az írásából érezni a fájdalmat, amiért itt kell hagynia a szülőföldjét, édesanyját. Remélem, lesz folytatás! Üdv. Ágnes

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 11. Zs

  Nagyon tetszett, olvasmányos. Ajánlom mindenkinek a könyvet.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 12. Sz.

  Nagyon tetszett, könnyed olvasmány, gyorsan megvolt. Volt sírás és nevetés is. A sírás az ismeretlen katonáról szóló résznél.

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 13. Márta

  Itthon maradottként “jó” volt olvasni, hogy ott sem csupa ragyogás az élet, de ha valaki kitartó és motívált süthet a nap télen is. Sajnálom, hogy ez a vírus a fel ívelő sikert visszaveti, de remélem ezt az akadályt is sikeresen veszitek. Drukkolok nagyon, jó egészséget, kitartást kívánok Nektek, itthon maradt szeretteiteknek, és a munkatársatoknak. Van barátom aki a 70es évektől él Svájcban, hasonlóak tapasztalatai. Neki is megtendeltem a könyvet és hasonló tapasztalatokról írt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 14. Birdie

  Évek óta követem az Ön fb oldalát. 2018-ban kiköltöztünk Kanadába. Érdekelt, hogyan élték meg Önök a kiköltözést. Milyen párhuzam illetve különbség van, ha az ember 1500 vagy 9500 km-re költözik a hazájától.
  Tetszett, nem csalódtam. Sok történet visszaköszönt a fb oldaláról, ami természetes, érthető. Csak így ezek akkor és ott a fb posztban “ütöttek” és itt már csak az ‘utórezonancia’ volt. 🙂
  Jó egészséget, sikeres további életet kívánok!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 15. Kvzs

  Nagyon szeretem az ìràsaidat, hogy szívesen olvastam ezt a könyvet. Legyen következő. Arra is lesz sok olvasòd, köztük èn is. Kisfiaimmal vagyok itthon gyeden, mellettünk nehèz bàrmit is csinàlni, de a te köbyvedre mèg az alvàsidőmet is beàldoztam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 16. Cseri

  Tetszett,mert úgy érzem a szívedből írtad!Kiválóan tükrözi a mostani magyarországi helyzetet és vele párhuzamosan kapunk egy keresztmetszetet Angliáról is.Egyébként elfogult vagyok és szeretem a Facen közölt írásaidat is!??

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 17. Tamás

  Eleinte csalódott voltam, hogy sok blogbejegyzés csokorba fűzését találtam, nem egy önálló kötetet, de végül kárpótolt az élmény! Ráadásul számtalan pontban ismertünk magunkra, ami külön megízesítette!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 18. Zoli

  Sok olyan tortenet volt benne, amivel egyutt tudtam erezni, megnevetetett vagy egy masik amin elerzekenyultem. Duhos is voltam, aztan meg irigy, hogy itthon miert nem igy vagy ugy mennek a dolgok, amik oly termeszetesek. Tudom, nem egy krimi de voltak reszek, amik nem voltak tul izgalmasak.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 19. Petra

  Nagyon tetszett, teljesen jól ábrázoltad az általam is gondolt érzéseit annak, aki elköltözik. A keserű boldogságot, amit érezni lehet ilyen helyzetben, a honvágyat, de a megnyugvást. Bár ezzel az én helyzetemen nem segítettél, csak erősítetted bennem azt az érzést, amit gondoltam, hogy éreznék, ha elhagynám Magyarországot. 🙂 De pont ettől volt őszinte és csodálatos. Anyukádat pedig szerintem mondhatom azt, hogy minden olvasó puszilja. 🙂

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 20. Rózsa

  Valós történetek amit sajnos sokan megtapasztaltak. Többször leraktam olvasás közben, mert a sírástól nem tudtam olvasni!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 21. N.N.

  Nagyon bele tudtuk elni magunkat a felesegemmel, mi is 10 eve Svajcban elünk…;))

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 22. Nóra

  Nagyon tetszett, átérzem az Ön és az Édesanyja helyzetét is ! Én is hasonló cípőben járok, egyetlen fiam Kaliforniában él évek óta, tudom mit érezhet az Édesanyja. Köszönöm, hogy megírta a történetét. A Facebookon is folyamatosan olvasom irásait.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 23. Tauz Zoli

  egy percben? Egy percig nem tudtam letenni… Így jártam, köszönöm! ❤️

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 24. Irén

  Sajátos a látás módod ,mert művész vagy. Az én férjem Németországban dolgozik, hat gyermeket neveltünk, már csak kettő van itthon.Ebből egy főiskolás és mi a megélhetés miatt választottuk ezt az utat. Nem bántuk meg anyagilag viszont kicsit megviselte a családot, még a nagyobb gyermekeket is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 25. Dóri

  Kifejezetten tetszett a stílusa. Az a fajta könyv volt számomra, melynek olvasása sokszor elgondolkoztatott. Sokára olvastam ki, de nem azért mert nehéz lett volna a nyelvezete, vagy mert ne lett volna időm rá, hanem mert minden napra szerettem volna hagyni pár Ágoston László gondolatot.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 26. Zsuzsa

  Keserédes történet sok-sok optimizmussal. Szurkolok nektek! Boldog életet! Zsuzsa

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 27. F. K. Andrea

  Elszomorít, hogy valakinek a teljes kirekesztés miatt kell elhagynia a hazáját.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 28. Hornyák Klára

  Rövid, frappáns, “jól fogyasztható” történetek, még az is kedvet kap az olvasáshoz, aki ritkábban olvas. Kimondottan élveztem minden percét az olvasásnak!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 29. Margó néni

  Kedves Laci! Számomra nagyon megrendítő, sőt hátborzongató volt olvasni az írásodat. 78 éves , özvegy pedagógus vagyok, mindkét gyermekem külföldön él. Ugye máris mennyi hasonlóság… Hát ezért IS tetszett!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 30. T.mami

  Szia Laci! A kezdetektől lelkes olvasód vagyok. Szeretem a stílusodat, a humanizmusodat, azt, ahogy szereted a szüleidet, a feleségedet. Szeretem, ahogy próbálod tanítani szépre, jóra, nemesre az embertársaidat. Azt, hogy nem tudtak “betörni” és inkább elmentél innen egy másik országba, hogy továbbra is szabad maradhass. Ja, ezek Rólad szólnak és nem a könyvedről? Dehát a könyved meg ebben a szellemben íródott, tehát azt is szeretem.
  A könyved? Inkább „könyvecske” én még olvastam volna tovább is a történeteidet, az elemzéseidet, a gondolataidat… (de majd remélem lesz folytatása, egy megrendelőd máris van  )
  Tudod, kicsit (na, jó nem kicsit, nagyon!) irigyellek, hogy mersz ilyen lenni, én ugyanis a 65 éves fejemmel sokkal gyávább vagyok. Még olyan dolgokban is, hogy már évek óta írogatok egy blogot, de automatikusan működik az öncenzúrám – jaj, erról nem írok inkább, mert… – , és közben süllyedünk bele a mocsárba…
  A blogom? Amikor elkezdtem úgy volt, hogy elmegyek nyugdíjba és gondoltam, kell valami új kihívás… https://nyugdijasprojekt.eoldal.hu/
  (Bocsánat, ez nem pár sor lett!) Üdv.: F.T.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 31. N.N.

  a saját hazától való elszakadással kapcsolatos érzések megfogalmazása nagyon megható. Pontosan ugyanezek az érzések kavarogtak bennem is, azzal a különbséggel, hogy én sohasem tudtam volna így megfogalmazni

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 32. Weber Èva

  A törtènèsek akàr velem is törtènhettek volna,vagy akàr meg is törtèntek.Jò èrzès volt olvasni az Exodust ,nagyon szeretem a valòsàg ilyen szintü megfogalmazàsàt.Köszönöm,Àgoston Làszlò!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 33. zhavasi

  Bár egy regényre számítottam, és a posztok könyvbe fűzése nem pont az, így is segített abban, hogy jobban átéljem, milyen lehet sem nem helyinek, sem nem idegennek lenni … ami a külföldön élő lányunk miatt nagyon fontos nekem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 34. Judit

  18 éve költöztünk a családdal Svédországba. Azzal a reménnyel,h. Magyarország változni fog. Változott…

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 35. Tünde

  Minden szava igaz. Ön egyidős az én legkisebb fiammal, aki 9. éve él kint Londonban, rengeteg dolgon átestünk ( én gondolatban, lélekben ) a kiköltözéssel, munkavállalással. Minden szitu ismerős volt. Én fiatalabb vagyok az Ön édesanyjától, de a mai napig sírok, amikor meglátjuk egymást. Megszakad a szívem, mikor felszáll a repülőgépe. Ha meg én jövök el onnan, akkor is Bp-ig zokogok.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 36. Éva néni

  Nagyon őszinte és nagyon megható. További kitartást a szerzőnek és családjának!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 37. Csilla

  Azt írod le, amit én is gondolok, de nem tudom így megfogalmazni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 38. Dallos Judit

  Szívbe markoló, őszinte, néhol humoros, olyan “könnyes-nevetős” írás. Benne van a vágyakozás egy igazabb, őszintébb, szabadabb élet iránt, de leírod mindazt a nehézséget, küzdelmet, amin át kellett mennetek, hogy megtaláljátok a saját helyeteket, jövőtöket, ebben az “idegen” világban is. Még egyszer el kellett érnetek mindazt az ismertséget, elismerést, amit itthon már birtokoltatok. Jó lenne, ha senkinek nem kellene elhagynia a hazáját politikai okok miatt, és mindenki aki szorgalmas, tehetséges (mint Te is), a saját hazájában tudjon érvényesülni, megélni, jövőt építeni még akkor is, ha kritikát fogalmaz meg a közélettel kapcsolatban.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 39. Boszorkánylány

  Fáj a lelkem, ha olvasom, mert sok éve elvágyódom. Fojtogat az itthoni légkör. Amikor ezt a könyvet kértem karácsonyra a lányomtól, már akkor tudtam, hogy csak gombóccal a torkomban fogom tudni olvasni. Talán egyszer nekem is sikerül elindulni …

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 40. Cseh Maria

  Nagyon elveztem es igaznak tartom mivelhasonlo tapasztalataim voltak tobb,i t 60 ev alatt! A humor is foldobott a optimizmussal egyutt es a multikulturalis toleranciaval

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 41. Németh Erzsi

  A facebook-os posztjaid alapján tudtam, mire szàmíthatok. A kezdetektől követlek, úgy érzem, személyesen is ismerlek. Még jobban örülnék, ha a volt tanítvànyaim egyike lennél! Csodálatos szüleid nagyszerű emberré engedtek vàlni! Nem tudnèk választani, melyik tulajdonságodat emelnèm ki legértékesebbnek. Egy cipőben járok édesanyàddal, a gyerekeim pedig veled. Csak Németországban és Amerikàban. Várom a további könyveket! Vigyázzatok magatokra és egymásra! ❤️

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 42. Rozsa Noemi

  Egyultomben elovastam. 40 evvel ezelott koltoztem el Magyarorszagrol, sok élményemet ujra atéltem a kony olvasasa kozben. Gordulékeny, oszinte, értékes munka. Koszonom szépen és varom a kovetkezot.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 43. zolibear

  Pontos társadalmi képet lehet kapni, nem nem az angolokról, hanem a magyarokról 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 44. Kiss Tímea

  Szeretnék még több könyvet olvasni tőled!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 45. Seres Bea

  Szerkesztői szempontból örültem neki, hogy sok kicsi fejezetre van bontva, így gondoltam, könnyű lesz majd letenni, felvenni (ebéd közben, tömegközlekedésen, stb.), ennek ellenére szinte faltam a könyvet! Tartalmilag, tudom, hogy még újra fogom olvasni, mert mondanivalói tömörek, és emészteni kell, amit szünet nélkül nehéz volt mindig megtenni. Életszagú és emberi: vidám és szomorú momentumokkal. Kivitelezés szempontjából, színes, szépen rajzolt, sokatmondó előlappal ellátott. Szellős tördelése miatt könnyű a szemnek olvasni. Jó a címválasztás is, egyszerre emelkedett és hétköznapi; tömör. Nem tudok egy olyan dolgot sem mondani, amin változtatnék. 🙂
  Szomorú, de még jobban megértettem, miért döntött úgy, csak egyirányú volt az a repülőjegy…és drukkolok Önnek, Önöknek!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 46. M. Andrea

  Alányom is kinnt él igy sok hasonlóságot fedeztem fel.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 47. Szabó Éva

  Aktuális, élet ízű, könnyen olvasható és nincs kétségem afelől, hogy igaz ! Milliónyi ember dilemmájára ad egyfajta megoldási mintát.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 48. N.N.

  “Jó tollad” van – ezért élvezetet ad az írásod olvasása. Testközelből tudósítasz, hogyan megy a beilleszkedés. Nem tudom, itthon milyen környezetben éltél, de az biztos, hogy a “világbirodalmi szigeten” mélyebben kellett kezdened! Én nem fogok sehova elmenni, de aki értelmesen mondja, milyen máshol élni, azt szívesen olvasom!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 49. N.N.

  izgalmas történetek

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 50. MMK

  Nagyon kedvelem az írásaidat átható toleranciát, szabad szellemet, ember és állat szeretetet és azt eltökéltséget, ahogy kiállsz az elveid mellett.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 51. Kerék Háva

  Nagyon aktuális. Jól szerkesztett blog. Nem szépirodalom. De jó, hogy meg osztottad tapasztalataidat. Gratulálok!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 52. Ria

  Nagyon emberiek a történetek. Szeretem az írásait. Várom az új könyvét. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 53. Judit

  Nagyon aktuális és elgondolkodtató…

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 54. Sára

  Követtem (most is követem) a FB oldaladat és nagyon tetszettek ott az írásaid, így természetes volt számomra, hogy megveszem a könyvedet. Nem csalódtam! Szeretem azt, hogy a mindennapi életünk történéseit (sok közülük bármelyikünkkel megtörténhet, talán meg is történt) dolgozod fel, nagyon személyes módon és remek stílusban. Engem nem érint nagyon közelről a kivándorlás téma, bár néhány barátom külföldön él már, a családom Magyarországon van. Ennek ellenére teljesen át tudom érezni, hogy milyen lehet az, ha a saját hazádban nem látnak szívesen, ellehetetlenítenek és muszáj máshol új hazára lelned, Azokat is megértem, akik egy jobb élet reményében vándorolnak ki, akár anyagi okok miatt, akár pedig azért mert nem tudnak ilyen szellemiségű országban élni. A könyved nagyon meghatóan adja vissza, hogy milyen ellentétes erők feszülnek egymásnak, amikor dönt valaki a menésről vagy a maradásról, és hogy mindennek ára van. A történeteid hol kedvesek, hol meghatóak, hol provokatívak, hol elgondolkodtatóak. Tényleg nagyon tetszett a könyv, másoknak is ajánlottam és most is éppen kölcsönben van:)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 55. Erzsi

  Elsőre “egy szuszra ” elolvastam. De azóta többször is “innen, onnan” , belelapozva újra olvasom. Mondig elöl van. (Volt egy sikertelen próbálkozásunk férjemmel Londonnal, soha nem gyógyuló seb marad, hogy nem sikerült) Nagyon nagyon szeretem a könyvet !!!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 56. Molnár Noémi

  Nagyon megfogott minden szava, 1-2 fejezetnél konkrétan bőgtem, mert teljes mértékben át tudtam érezni. Bár én már itthon vagyok, de éltem külföldön rövidebb ideig és ugyanezek a kérdések kavarogtak bennem, mint amiket a könyvben is leírsz (itt kellett hagynom az egész családomat, miközben nekem mindennél többet érnek, de nem láttam akkor más megoldást – most se nagyon, de ők kárpótolnak sok mindenért). Anyukám is elolvasta, mindketten imádtuk!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 57. Andi

  Szeretem a stílusodat, érdekel a sorsod. Ha fiatal lennék biztosan elmennék Magyarországról, illetve ha munkanélküli lennék akkor bármikor. De én itthon is meg tudok élni, plusz sokkal több szabadságom van mint ha alkalmazott lennék, és ezt utazásra használom. De nagyon érdekel azoknak a sorsa akik bátrak voltak és léptek.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 58. Katalin

  Nagyon emberi volt. Akár rólam is szólhatott volna!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 59. Wizard

  Edeskeseru.
  Nevettem, sirtam. Erzelemtenger hullamzott at rajtam a konyv olvasasa soran.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 60. Béné

  Nagyon olvasmányos, informatív és hasznos tanácsok olvashatók az Angliába költözők számára. Én egy éjszaka kiolvastam, regénynek sem rossz.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 61. Ambrus Éva

  gyakorlatilag egy nap alatt elolvastam! Élmény volt!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 62. Kerepesi Gyöngyi

  Érdekes könyv, érdekes történet. Egyszerre kiolvastam, nem tudtam letenni. Nem egy Shakespiere, de nem is ezt vártam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 63. Krisztián

  Végre valaki leírta az igazságot. Sajnos pont azok nem olvassák, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 64. Éva

  Nagyon kellemes, szép stílusban írt könyv, nem szívesen tettem le, amikor le kellett tenni. Van mondanivalója, elgondolkodtató, mégis optimista hangulatú, igényesen megírt történet.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 65. Dóri

  Szerintem mindenki át tudja érezni aki élt/dolgozott külföldön . Tökéletes iromány!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 66. Magdi

  Őszinte, szókimondó, informatív és szórakoztató is egyben. Egy este végigolvastam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 67. Árvainé Rita

  Nagyon tetszett a könyv, köszi az élményt! Fél éve jöttem ki Németországba dolgozni és nagyon sokszor olvastam a könyvben hasonló élményekről, mint amiket én is tapasztaltam. Az érzelmi oldalát is nagyon át tudtam élni. Lelkes követő vagyok a Facebook oldaladnak is. További jó munkát kívánok! Örülnék egy következő könyvnek 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 68. Vókó Ágota

  Érzelmeket szabadít fel a könyv. Nekem inkább sírós olvasmány, annál is inkább, hogy a Fiam a Párjával, Unokahúgom a Férjével és két Gyermekével szintén “szigetiek” évek óta – nem kalandvágyból…

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 69. Sára

  Nagyon tetszett a könyv, szép, választékos fogalmazás. Téma is átgondolt, tisztán megfogalmazott. Jó lenne más típusú könyvet, regényt is olvasnit tőled.
  Az egyetlen, ami furcsa volt, ahogy a tördelés kinézetett. Lapozáskor kissé összezavaró volt, nem olvastam könyvet még ilyen formátumban. Az élményt ez nem befolyásolta.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 70. Lazacc

  Először is, könyvet még NEKED sem adok kölcsön! 🙂 Amikor megkaptam, kb. 3 óra alatt ki is végeztem! Egyszerűen nem tudtam letenni! Aztán körbejárt a családban (ez kölcsönadásnak számít???), olvasta a feleségem, és a csemetéim.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 71. Inci

  Nagyon olvasmányos, megható, kezelhetetlen olvasmány

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 72. Juli

  Volt amikor nevetve és volt, hogy sírva olvastam a könyvedet. A számomra is ismerős történeteket, ahol a humor és irónia mögött sok nagy és gondolom nehezen meghozott döntés és fájdalom állt. Nem tudtam letenni. A stílusod és a történet magával ragadott.

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 73. Zold Edit

  Nagyon érdekesnek , őszintének , tárgyilagosnak találtam ! Sok kis írást, már is mertem a könyv elolvasása előtt is a Facebook – ról, ugyanis ott is követlek ,mert szeretem az írásaidat ! Az előadàsodon is részt vettem, nagyon tetszett ! Örülnèk , ha folytatnád a könyvírást!

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 74. Emőke

  Köszönöm, köszönöm, köszönöm! tetszett a könyv, felidézte bennem, amit én éreztem azokon a napokon…sírtam, dühöngtem, nevettem.. ha van erőd/kedved, írd a következőt! Várom!!!

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 75. Krisztina

  Nagyon elgondolkodtató és egyben szórakoztató. Nem tudtam lerakni, amíg el nem olvastam az egészet! Remélem lesz még folytatás!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 76. Valika

  Minden történet nagyon tetszett és nagyon szurkoltam a sikerért amikor nehéz helyzetekben voltatok.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 77. Iván Márta

  Élvezetes stílusban megírt, fordulatos, szórakoztató könyv, amin lehet sokat nevetni és időnként szomorkodni, de mindenképpen érdemes mélyen elgondolkodni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 78. Albert Etelka Emese

  Életízű. Én is külföldre költöztem, csak más irányba, és az ok is különbözik, de a munkakeresés, megélhetési gondok nagyon hasonlóak. Ami nagyon tetszett, az a hétköznapok apró örömei, vagy akár gondjai.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 79. N.N.

  Érdekes, olvasmányos engem keginkább a politikai hitvallásod fogott meg mert teljes mértékben azonosulni tudok vele!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 80. Andre Stark

  Lebilincselő, különleges nyelvezetű, kőkemény! Érdekes írásmód!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 81. Gyöngyi

  Nagyon szeretem az írásaidat, sohasem hagynám ki a blogot sem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 82. Kati

  A stílusod fantasztikus (ezt a könyv előtt is tudtam 🙂 ), de bevallom, néha annyira elkeseredtem olvasás közben, hogy félre kellett tennem, és csak másnap folytattam.Kétségbeejtő, hogy így élünk, így kell éljünk, és főleg a közönyös, vagy rosszindulatú “közeg”, ami körülvesz. Boldog vagyok, hogy Ti már békességben, biztonságban lehettek!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 83. Móni

  Az ember lánya úgy érzi, leírod azt ami bennem van. Csak én nem tudom így kifejezni, írasba önteni gondolataimat. Szeretem olvasni az írasaidat, mert tükröt állítasz elém, vagyis az olvasód elé. Elgondolkodtatsz, olykor “aha” élménnyel ajandékozol meg. Köszönöm!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 84. Gina

  Hiánypótló mű, hiszen a minusz 1.lépéstől nyomon követhető, a buktatókkal együtt, amit (büszkén) vállalsz, nem csak a lila köd. Sokat segített megérteni a kivándorlás lélektanát, így a barátaim olykor ki nem mondott motivációit. Nekem a külföldi munkavállalást késlelteti a jelenlegi helyzet, sajnos. De tudom, hogy ez csak ideiglenes. A kölcsönadásról annyit, sajnos senkinek se adok könyvet kölcsön – inkább megveszem neki:) Köszönöm, hogy megírtad! Nekem nagyon sokat adtál vele&ez volt a tavalyi karácsonyi ajándék saját magamnak:)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 85. Robi

  Jó. Nagyon jó. Öröm Téged olvasni. Is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 86. Barbi

  Sok (még itthon vagy már külföldön élö) magyar véleményét olvastam vissza a lapokon, frappásan, néhol humorosan megfogalmazva. Nekem tetszett.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 87. Gizi Tenczer

  Nagyon sok ismerősöm választott új hazát magának, de senkivel sem voltam képes olyan együtt érző és megértő lenni, mint Veled! Lenyűgöző a stílusod, a körülményeid “tálalása”, a szüleid iránti rendkívül meleg megnyilvánulásaid, a társaddal való meghitt kapcsolatod, mindezekért érti meg az ember szívet szorító döntésed lényegét! Nagy öröm ismerni Téged, és sokat, nagyon sokat tanulni Tőled!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 88. Kriszti

  Nagyon szeretem egyrészt a stílusodat, a gondolkodásmódodat, nem véletlenül olvaslak fb-on is. A könyv sem volt csalódás, örülök, hogy ezzel leptem meg magam karácsonyra – külön köszönet a gyors postázásért! Remélem még sokat olvashatok tőled akár online, akár offline formában.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 89. Jani nácsi

  Megfogott az őszinteséged.Tanulságos.Nemtudtam rólad kprábban,de a könyved olvasása óta elolvasok mindent a facebookon.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 90. Mikola Zsigmondné Marika

  A férjemnek vettem karácsonyra. Úgy terveztem, hogy hamarabb érkezik és előtte elolvashatom. De épp időre jött. Mielőtt a férjem belekezdett volna, lecsaptam rá és én voltam az első. Nagyon tetszett, szeretem a stílusodat, meg a történeteket is. Nyomon követem az írásaidat a facén. Ebben a könyvben sok írás már ismert volt előttem, de nem gond, szívesen olvastam el újra és ugyanúgy élveztem, mint először. A férjemnek új volt és neki is egyértelműen tetszett.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 91. N.N.

  Ajándékba vettem Londonban 6 évet élt barátaimnak

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 92. N.N.

  A könyvnek inkább hangulata van, mint története, de a feladatát, ami szerintem az, hogy megértesse a kívülállókkal, mit jelent emigrálni, teljesíti.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 93. Zsike

  Már a Facebookon is tetszett, jó volt egyben is olvasni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 94. Stokum Éva

  Ez egy szeretem könyv, az olvasása kezdetétől éreztem. (filmeknél szoktam ritkán érezni ilyet). Ez olyasmit jelenthet, hogy olyan könyv, ami erősen megérint. Megérinti a szívet.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 95. Kész Zoltán

  Sírva röhögős, röhögve sírós. Minden szava ütött. Tökéletes kórkép.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 96. Busai Mária

  Nem pont így, és nem pont itt, de érintve vagyok az unokáim révén, így fokozott érdeklődéssel olvastam. Szeretem, hogy a dolgok jó, és rossz oldalát is bemutatja. Gratulálok a könyvhöz! További sok sikert kívánok, és boldogságot az új hazában! 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 97. Mátyás

  A távozás, vagy maradás dilemmájának, az új egzisztencia új helyen való építésének nehézségeit, a beilleszkedés problémáit számomra új szemszögből és hangsúlyokkal mutatja meg. Mindemellett öröm volt felfedezni, mennyi közös van értékrendünkben. A könyvet apránként, le-letéve, az egyes fejezeteit kvázi “jutalomfalatokként” olvastam egy nehéz nap után. Keserédes olvasmány.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 98. anonym

  Nagyon vártam és nagyon tetszett, de megmondom őszintén az etikus poligámia téma az ami vegyes érzéseket váltott ki belőlem. Nem ítélem el, de nem tudom, hogy valóban mindkét fél ugyanúgy 100%-ban akarja-e ezt, vagy csak annyira ragaszkodik az egyik a másikhoz, hogy inkább elfogadja, mert ez esetben ez nagyon nagy áldozat a részéről.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 99. Varro Tamas

  Hasonló nézeteket vallunk, ezert örömmel olvastam, hogy más is úgy erez és úgy latja a dolgokat mint én. Sok sikert kívánok a jövőben!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 100. Gyöngyi

  Szórakoztató, tudástágító a könyv, melynek gondolatait, mondatait nagyon szerettem. Engem megérintett.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 101. Szabó Éva

  Tetszett a könyv, másoknak is ajánlottam.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 102. Tomi

  Véletlenül rossz címet adtam meg (költözés miatt a régi címre érkezett), de megvásároltam még egyszer. Megérte! Remek olvasmány

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 103. Anita

  Nagyon szeretem, ahogy a világot szemléled.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 104. Júlia

  Kedved László!
  Tegnap kezdtem olvasni, most csuktam be a kónyvet, nagyon friss és felkavaró az élmény. Szíven talált a történet. Az írásban megtalálom az én gondolataimat, érzelmeimet, indulataimat. Két dolgot sajnálok most igazán: az egyik, hogy 74 éves vagyok, a másik, hogy nem mentem el 50 évvel ezelőtt Németországba!
  Nem vagyok grafomán, a stílusom sem túl jó, de most ihletet kaptam, hogy leírjam az én történetemet. Persze abból nem lesz könyv, csak a bennem évtizedek óta dúló indulatok megnyugtatását fogja szolgálni – remélem.
  Gratulálok a könyvhöz!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 105. Niki

  Nagyon addiktív, de úgy éreztem, mintha csak úgy abbamaradt volna.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 106. Varga Lajos

  Nagyon tanulságosnak találtam a könyvet.őszinte hangvétele miatt.Reálisan mutatja be azokat a nehézségeket is ami egy ilyen döntéssel jár.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 107. Nagy Zsuzsanna Terézia

  Szeretem könyv .Könnyed stílus, komoly gondolatok. Várom a következőt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 108. Tóth Kriszta

  …a könyveddel találkozni olyan volt, mint mikor azt érzed, h vm véletlenül megtalál Téged…, mert pont jókor és pont azt meséli el, amire szükséged van. Szellemi és lelki rendrakásban segített. Igaz, talán nem “haladtam” annyit az olvasása óta az életemben, mint szerettem volna, de biztos, hogy több lettem általa. Ezt (is) köszönöm!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 109. Siófokról egy Anyuka, aki szomorú, hogy a lánya nincs itthon,de megérti őt :(

  Nagyon örültem a könyvnek, mert a lányom is külföldön él és ő is elovasta, nagyon sok mindenben egyetértett Önnel.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 110. Gábor

  Kedves Laci, gratulálok a könyvedhez. Remek írás, szerettem olvasni. Sok sikert kívánok a további teremtéshez és az új életetekhez.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 111. Katalin

  Nagyon benne van az én véleményem is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 112. Erika

  Elég régóta követem az író életútját…szeretem a gondolkodásmódját, az életrevalóságát, átérzem az örömét, bánatát, aggodalmát. Letehetetlen könyv. Köszönet érte

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 113. Mné Jolán

  Mindenkinek ajánlom, aki fontolgatja a külföldre költözést… Szomorú és vidám, reményekkel teli és reményvesztett, széles a skála.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 114. N.N.

  Több helyen hangosan felnevettem. Tesztett, hogy költőiből váltott viccesbe meg vissza, feldobta az olvasást

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 115. Andrea

  El tudnám képzelni, h a Facebookon lévő posztokból egy külön kiadvány készüljön. Facebook összes by Ágoston László. (Lehet, h helytelenül írtam 🙂 )

  0-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 116. Vida Kati

  Sok mindent olvastam mar elotte is social oldalakon. De mint akkor, most is sikerult jo par dologban felismerni a sajat helyzetemet es igy konnyen magaval tudott ragadni a konyv.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 117. Marcsi

  Ôszinte, humoros, hasonlít a világképünk. Sokmindent kimondott helyettem is. Jólesett olvasni.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 118. DoraJ

  Szeretem, hogy ennyire pozitívan látod a világot és mindenben találsz szépséget, ezért is vettem meg a könyved. Ezt a könyv lapjain is éreztem, mindig feldobtad az estéimet, amit nagyon köszönök!
  Másrészről érdekes volt belelátni egy frissen külföldre költöző pár nehézségekbe is.
  Egyetlen pici negatívum volt számomra, hogy a könyv jelentős része ismerős volt a Facebook posztjaidból. Ez persze nem baj, ám nem erre számítottam és így elvett az élményből.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 119. Ildikó

  Nem tudtam letenni a könyvet míg az utolsó mondatához nem értem. Fiam is hosszú évek óta Londonban él. Mialatt olvastam a könyved, fülembe csengtek az õ szavai. Ismerõs minden mondata a könyvnek.
  Egyszerre éreztem szomorúságot és boldogságot.
  Boldogságot mert a szó igaz értelmében
  Emberek vagytok. Felvállalva az újrakezdést idegen kultúrában, becsülettel, hittel, munkával.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 120. Gáspár Péter

  Hónapokig halogattam az elolvasását, mert tudtam, hogy megrázó lesz. Igazam lett! A könyv nagyon tetszett, a benne szereplő események és főleg a magyarországi emberek már kevésbé! Sok sikert és kitartást!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 121. F. J.

  Érdekes volt olvasni, mennyire másképp működnek a dolgok Angliában, mint pl. Németországban, ahol én éltem.A számlanyitásra, az albérletre , a telefon előfizetésre gondolva.
  A nyelvi nehézségek hasonlóak, nem elég, hogy megértsenek, hiszen az ember olyan választékosan szeretné kifejezni magát, mint az anyanyelvén.
  Milyen multikultúrális London! De jó! Vagy túl sok is netán?
  Az milyen igaz, hogy a magyar diploma gyakran nem sokat ér.
  A hazavágyódás tényleg nagyon kemény. Még úgy is, hogy fapadossal néhány óra alatt itthon vagy.S jogos a harag, hogy el kellett menned miattuk.
  A politikai üldöztetésedről nem tudtam. Sajnos nem sokat lehet tenni, ha 2/3 úgy szavaz, ahogy többször is már.
  Nagyon szépen írsz a szüleidről. Megkönnyeztem.
  Szeretném, ha kint is olyan sikeres lennél, mint itthon. ( Bocs’, hogy nem csak 1-2 mondatot írtam! )

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 122. N.N.

  őszinte, merész könyv. Magyartanár vagyok, nem mindent olvasok el, ez a könyv élvezetes olvasmány volt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 123. Gál Péter

  Tetszett! Azt kaptam, amit vártam mind stílusban, mind mondani valóban.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 124. N.N.

  Őszinte, merész könyv. Magyartanár vagyok, nem mindent olvasok el, ez a könyv élvezetes olvasmány volt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 125. Molnár Sándor

  Igazán csak az tudja tökéletesen megérteni, hogy milyen nagyszerű könyv, aki átélte már, hogy milyen is otthagyni a helyet ahol születtünk, ahol fiatalok , könnyűek és sérthetetlenek voltunk. Azt a helyet ahová azóta is minden este, vagyis amikor már megengedhetjük magunknak, hogy újra gyerekek legyünk, visszavisz a képzeletünk. Ebben a könyvben minden benne van, amit a beilleszkedésünk folyamán megéltünk. Az első sikertelenségek, botladozások, megbánások, és mennybemenetelek. Nincs benne akciójelenet, szex vagy bármi ami manapság vonzani tudja a tömegek figyelmét. Helyette vannak egyszerű, mindennapi sztorik, jelentéktelennek tűnő mozzanatok amiknek az író a gondolatok és érzések őszinteségével mély jelentést ad, amivel aztán az olvasó tökéletesen azonosul. És onnan már ő viszi haza a buszon a mosógépet, ő az aki háborúba keveredik egy egérrel és úgy nyer, hogy büszke is lehet rá, és ő szerzi meg mindenáron a világ túlsó partjáról azt ami igazán értékes annak akinek szánja.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 126. Molnár Katalin

  Kinyitottam, olvastam és nem tudtam letenni! Köszönet!

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 127. Gergő

  Tetszett is, meg nem is, hogy sok különálló részből állt össze. Tetszett, mert ahogy írtad, bármikor le tudtam tenni, és nem okozott gondot, hogy felbeszakitsam az adott tortenetet (mert csak pár sor kellett a befejezéséhez), de hiányzott a folytonosság, a történetek közötti kapcsolat. Tudom, igazából mindegyik történet egy kis külön fejezete az életednek, amiket nyomon követhetünk a facebookos posztjaidban is, de kicsit pont ezt éreztem az olvasás kozben, mintha csak görgetnék le a bejegyzeseid között. (nem mintha azok nem lennének érdekesek :)) Egyébként ajánlottam, kölcsönadtam, és másnak is vettem a könyvből. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 128. Böbe

  Személyes érintettségű a téma, gyermekem is Londonban élt 10 évig.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 129. Szick Sándor

  Nagyon szomorúra, kesergősre sikerült, és a könyv háromnegyedénél már annyira nyomasztó volt, hogy nem tudtam tovább olvasni. Az először megismert Ágoston László (még a legelején) nem ilyen volt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 130. Sipos Tibor

  .. egy érzelmi hullámvasút!… nem tudtam letenni.. éjjel 1-kor még kávét főztem, hogy fenn bírjak maradni befejezni. Fantasztikusan jó volt olvasni.. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 131. Borbás Èva

  Nagyon tetszett a konyv, helyenkent el is sirtam magam annyira az en eletem is benne volt minden soraban . Visszatekintve azokra a kezdeti evekre, es a konyvet olvasva nehany megvalaszolatlan kerdesemre is talaltam benne feleletet, ami csak igy tudott kivilagosodni a szamomra. Valaki mas eleten keresztul megerteni a magamet azt jelenti, hogy aki a konyvet irta, az beszeli azt a nyelvet, amit nem tanitanak sehol, az vagy van, vagy nincs. En ezt a nyelvet ugy hivom, tehetseg. Volt mondanivalo, jo stilus es erzelem borzolas. Szivbol gratulalok es sok sikert az eletben es a tovabbi irasboz is.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 132. Gizi Tenczer

  Senkivel, aki bármilyen okból hagyta is el az országot, nem voltam/vagyok olyan megértő, mint Veled! Irigylem, ahogyan élsz, írsz, bírálsz, szeretsz és írsz a hazádról, annak ezer bajáról – a jobbítás szándékával. Hass, alkoss, s a haza fényre derül! – talán!?

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 133. Zs. Bálint

  Tetszett az, hogy nem egy költözzünk külföldre reklám, hanem őszintén bemutatja a folyamat állomásait, a vívódást, a problémákat is. Emellett a mai magyarországi helyzetről is egy kijózanító képet ad. Érdemes volt elolvasni, még ha nem is értek egyet a szemléletmódjával minden szempontból.

  1-ből 1 felhasználó találta hasznosnak ezt az értékelést. Önnek segített?
  Igen
  Nem
 134. Kovács Zsuzsi

  Mivel a neten is követtelek, és közel kerültél a hasonló gondolkodásod miatt, nagyon érdekelt, hogy hogyan alakul az életed. Nagy élmény volt a könyv, itt-ott megkönnyeztem. Ahogy megérkezett, az a gondos csomagolás pedig külön élmény volt. Mintha egy családtagtól kaptam volna csomagot

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 135. E.

  Nagyon tetszettek az emberközeli élmények. Kicsit több olyan tartalomra számítottam, mint amilyeneket a facebook-on szoktál posztolni. Azt hittem, hogy itt is nagy filozófiai eszmefuttatások lesznek, csak éppen olyanok, amiket mondjuk nem osztasz meg máshol, hanem itt, a könyvben olvashatják a bennfentesek. De végül is így, hogy teljesen mást kaptam, így is tetszett, bár én jobban szeretem, amikor az ember, akire felnézek, nem “csak egy közülünk”, hanem valami titokzatos, elérhetetlen tudás birtokában csupa olyat mond és csinál, amit más halandó nem. Ehhez képest ez egy teljesen emberközeli, kedves, aranyos, könyv lett, sok-sok érzelemmel és őszinteséggel, aminek megosztását természetesen többre értékelem, mint amikor valaki “misztikusan rejtélyes”. Köszönöm, hogy elolvashattam, hogy megírtad. KÖNNYŰ életutat kívánok Neked és Feleségednek, valamint éppen aktuális Háziállataidnak – és alig várom, hogy majd valamikor, egyszer, a gyereknevelés dilemmáiról oszd meg a gondolataidat 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 136. Elekes Zsolt

  Jómagam nem élek migrációban, de azt gondolom, ez a könyv segít az itthonmaradottaknak megérteni külföldön élő honfitarsaink dilemmáit. Ugyanakkor megmutatja a külhoni magyaroknak, hogy ezek az érzések, dilemmák bizony ott vannak, nem a gyengeség termékei, és senki sincs velük egyedül. Remélem mindannyian erőt tudunk meríteni ebből az alkotásból!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 137. Laczkó Kata

  Sok helyen vicces, sok helyen drámai. Aki hasonló helyzetben van vagy a családjában van olyan, aki külföldön próbál szerencsét teljesen átérezhetőek a helyzetek. Akinek nincs ilyen tapasztalata, annak pedig hasznos lehet az ezzel kapcsolatos elképzelései formálásában.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 138. Kaszab László

  Remek alapötlet; a szerző személyiségét hűen tükröző, hiteles szöveg; jól átgondolt, feszes és hatásos kötetszerkesztés, amely kissé ugyan veszít lendületéből a könyv kétharmadánál, de a zárás egyszerre művészi betetőzése a múltnak és ugrópont a jövőbe.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 139. Paula

  Tetszik, hogy egyszerre személyes és az aktuális társadalmat leírja. Tetszik a költői, romantikus hangvétel és az őszinte, kendőzetlen stílus keveredése. Tetszik, hogy van benne érzékenység, filozófikusság. Tetszik a dolgok megértésére való irányultság. Tetszik, hogy rövid, pár oldalas részekből áll össze, mindegyik egyedi, színes történet. Jól érthető a nyelvezet, a kifejezésmód. Többször is elolvastam. 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 140. Zsuzsi

  Különösen tetszett a kedves, néha kicsit furcsa, vicces, de nagyon emberi hétköznapi jelenetek leírása. Annyira London! 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 141. Laczkóné Debreczeni Márta

  Én mindenkinek ajánlanám,hogy olvassa el.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 142. icemom

  Öcsémnél belenéztem mielőtt visszajöttem Angliába. Hamarosan megrendeltem. Nyilván nekem részben mások a tapasztalataim, de nagyon érdekes volt.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 143. Alma

  érdekes, elgondolkodtató

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 144. Tóth György

  Egy embernek kölcsön adtam, többeknek beszéltem róla, de sajnos, nem mindenki elég érett, hogy egyáltalán megértse. Ez alatt különböző korcsoportokat értek.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 145. K.K.

  Személyedhez kapcsolódóan:
  Eddig is szimpatikus voltál a facebook oldalad alapján; ez csak erősített azon a furcsa érzésen, mintha jobban ismernélek, mint néhány barátomat.
  A könyvhöz:
  Nagyot tetszett! Külön megmosolyogtatott a sok hasonlóság a kinti újrakezdéssel, mivel én 8 éve költöztem Németországba a férjemmel.
  Lekötött engem és az anyukámat is. 🙂 Ha lesz következő, rajta leszek a várólistán.
  Vigyázzatok egymásra és kitartást kívánok továbbra is nektek!
  U.i.:
  Most ide a végére eszembe jutott egy mélyebb (depresszívebb(?)) gondolat: … Azért igen megrendítő, hogy végül el kellett hagynod az országot. (Szándékosan nem úgy írtam, hogy önszántadból… érted… ) Sajnos nagy lecke megérteni, hogy akik nem akarják a változást, azokon nem tudunk segíteni. Kevés fájóbb dolog van, mint látni, ahogy az egykor szeretett ország napról-napra lejjebb megy a leejtőn. Tudom, hogy muszáj annyi felelősséggel lennem a leendő gyermekeim iránt, hogy egy fejlődő és demokratikus(!) országban teremtek nekik biztos otthont/családi hátteret; így amikor erős hazaköltözési-vágyam van, akkor ezt elismételgetem …. De elkalandoztam. Bocsi. Az utóirat hosszabb lett mint a tényleges szöveg.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 146. Tereza Nagy Nordmark

  Nagyon érdekes történetek, gondolatok jól és érzékenyen leírva. Gondolkodásra ihlet az egész könyv. Örömmel olvastam és itt-ott könnyeztem is. Köszönöm! Írj sokat! Várom a következö könyvedet. Látod a kicsi, de fontos dolgokat az életben és magad körül. Éz ezt megmutatod és felkínálod az olvasónak. Ez egy ajándék és kincs.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 147. Erika

  Jópofa dolog volt, hogy a Testvéremmel ( aki 1,5 éve költözött Angliába) a Fapados exodust vettük egymásnak ajándékba 🙂 Ő postán küldette a címemre én pedig január elején adtam neki át amikor találkoztunk, rögtön el is kezdte olvasni, és már az elején pityergett 🙂

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 148. Anita

  Néha kicsit szomorkás, néha megnevettetett. Életszerű!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 149. Eszter

  Rendkívül magával ragadó. A kézhez vétel délutánján kapásból felét elolvastam, két nap múlva a másik felét. Rég volt ennyire érzelemdús olvasás élményem.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 150. Burai Éva

  Férjemnek vettem szülinapjára, aki hangos felolvasást tartott belőle nekem. Nagyon megható volt, néha mintha magunkról is olvastam volna. Két este alatt kiolvastuk…sajnos. Reméljük, már írod a folytatást ???

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 151. Erdész Tibor

  A Facebook-on követlek, ott sok sztorit már olvastam, de jó így egyben is. Sokszor megérintettek a történeteid. Talán, egyszer a gyerekeim is elolvassák (vagy írnom kellene egy saját, személyes gyűjteményt ezzel kapcsolatban, bár azt gondolom nem érné el ezt a szintet)

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 152. Erika

  Hasonló cipőben járok, mint Te, Laci, az idegenben élést illetően, így nagyon is tudom, mikről írsz. Néha keserűen, szomorúan, máskor mosollyal az arcomon olvastam soraidat. Bár én már régebb óta kinn élek, de a kezdeti nehézségek, botladozó lépések feledhetetlenek a mai napig, mert keményen kihatnak az ember további személyiségére. Pozitívan. 🙂 Sok sikert, boldog életet kívánok Nektek!

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 153. Rita

  Tetszett a könyv. 2 éve hasonló cipőben Németországban (nem Anglia 😉). Ismerős élethelyzetek és elsősorban érzések, gondolatok.
  Szerintem bárki előtt akinek külföldön sikerül boldogulnia le a kalappal. Valóban nehéz,de ha az ember hisz magában,sok mindent elérhet.
  Maradandó élményeket és tanítást ad magunkról.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
 154. Kati (megerősített tulajdonos)

  Ma délután kaptam meg a könyvet. Néhány részlet ismerős volt a Facebook oldalról. Elkezdtem olvasni és nem tudtam letenni. Ültem én is hasonló érzelmi hullámvasúton idegenben, de a nehézségek ellenére felszabadított a szabadság és az, ahogyan az emberek egymáshoz viszonyulnak. Nagyon remélem, hogy lesz folytatás.

  Hasznos volt Önnek ez az értékelés?
  Igen
  Nem
Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top